Hungarikum verseny Bács-Kiskun megyében

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Földművelésügyi Minisztériumnak a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megőrzésének és gondozásának támogatására kiírt felhívására. A pályázat célja a magyar kultúra értékeinek megismertetése többkörös, országos döntővel végződő, Kárpát-medencei szintű vetélkedőn keresztül.

A pályázat sikere esetén a vetélkedő két kategóriában, a megyei általános iskolák felső tagozatos, illetve középiskolák diákjai részére lesz meghirdetve. A verseny célja a diákok identitástudatának erősítése és a hagyományőrzés ápolása, ennek érdekében a versenyzők a megyei értékekkel, valamint a kiemelkedő nemzeti értékekkel és hungarikumokkal kapcsolatos tudásukról adnak számot. Az első forduló írásos formában kerül megrendezésre, és a legjobb eredményt elért csapatok a szervező által megjelölt helyszínen mérik össze tudásukat.

A részvétel a 4 fős csapatok részére ingyenes lesz. A két kategória első három helyezettje tárgynyereményben részesül vagy szervezett programon vesz részt, az első helyezettek pedig ezen túlmenően az országos döntőben képviselhetik Bács-Kiskun megyét.

A megyei iskolák részére a részletes versenykiírás várhatóan 2016 szeptemberének elején kerül megküldésre.